Thursday, June 01, 2006


Vissa dagar kan jag bli så sugen på Janssons frestelse. Det är en utmärkt rätt att göra och sedan ha i kylskåpet och värma. Tyvärr tar den ganska lång tid att göra, men resultatet blir nästan alltid bra. Eftersom det bara är jag i familjen som äter gör jag frestelsen i en mindre form.

Vardags-Janssons frestelse
kanske 10 potatisar
1 liten lök
1 matlagningsgrädde eller laga lätt
1 liten burk ansjovis med spad
ströbröd
margarin/smör
salt&peppar

Skala och skär potatisen i stavar. Skär ringar av löken. Ta upp ansjovisen, men spara spadet. Skär ansjovisen i små bitar.
Stek löken i lite smör så den blir genomskinnlig.
Smörj en ugnssäker form. Varva potatis, lök och ansjovis, avsluta med potatis. Salta och peppra mellan varje varv.
Häll över ansjovisspadet och nästan alla matlagningsgrädde.
Strö över ströbröd och klicka på smör.
Grädda i 225 grader i 25-40 minuter, tills potatisen är mjuk.


Den här Jansson blev okej, men jag gick och väntade länge på att den skulle bli klar. Så länge att den hann bli lite för mjuk. Potatisen blev ganska mosig. Men, bättre lycka nästa gång.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home