Sunday, November 20, 2005


Riktigt fin pizza är en av mina finrätter. Tanken var att det skulle bli sådan pizza i fredags, men när det varken fanns ruccola eller färska champinjoner i mataffären blev det en okej pizza, men inte mer. Jag brukar köra en genväg till pizzan genom att använda Hönökaka i stället för att baka pizzabotten, men det är en smaksak. Bilden visar när jag åt upp resterna av pizzan och på bilden finns även det lilla av Cole slaw sallad variant med bönor.

Pizza

4 hönökakor
1 burk krossade tomater
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
basilika
salt och peppar

Finhacka löken, fräs den i en kastrull. Häll på krossade tomater och pressa i vitlök. Låt koka i ungefär fem minuter. Smaka av med salt, peppar och basilika. Lägg Hönökakan på bakplåtsklädda plåtar, bred över tomatsås. Fyll pizzan med det du gillar.

Vi fyllde pizzan med: skivad tomat, skivad gul lök, mozarellaost, riven ost, pesto och parmaskinka. Genom att lägga på parmaskinkan sist, ovanpå osten, så torkas den i ugnen och blir krispig och god.
För att pizzan ska bli extra lyxig och god så strör man över rikligt med ruccola på den varma pizzan, ringlar över lite god olivolja och strör över flingsalt. Det blir super!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home