Tuesday, November 15, 2005



Måndagkväll och inte på väg hem från jobbet förrän strax före 19. Då får det blir något lätt och gott. Efter funderingar på vad vi har i frysen och med en längtan efter mos så blev det ugnsstekt falukorv och mos. En klassiker som alltid smakar gott och som kan varieras på många sätt. I går blev det en ganska enkel variant. Glömde fota, men resterna hamnade i en matlåda för i dag och det är den jag fotat innan jag satte på locket.

Falukorv i ugn

1/2 ring falukorv
1 1/2 tomat
2 små gula lökar
senap
riven ost

Lägg korven i en ugnssäker form, vill du att det ska gå snabbare så delar du den på två på längden. Skär i sidan på korven, men inte rakt igenom så att det blir så fickor. Fyll dem med lök och tomat, lägg resten av tomaten och löken i formen. Smeta på senap. Jag använde både grovkornig julsenap och vanlig senap. Ös över riven ost. In i ugnen i cirka 225 grader tills osten fått färg och korven är genomstekt (kanske 20 minuter).

Potatismos

Skala mjölig potatis, t.ex King Edward och skär i mindre bitar. Koka tills potatisen nästan faller sönder. Häll av vattnet och häll i mjölk, salt och peppar. Om du vill kan du ta i lite smör också, vanligt bordsmargarin går bra. Stöt potatisen med elvispen och vispa sedan till moset är fluffigt.

Servera korven och moset med bostongurka och kokta grönsaker, t.ex. broccoli.


Gott, som vanligt.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home